Landslaget

Allan – en man för det italienska landslaget?

Napolis mittfältare Allan fortsätter vara en av de bästa i Serie A på sin position. Därför funderar nu det italienska förbundet på att locka över mittfältaren till Gli Azzurri, trots att han är född i Brasilien.

Sedan 2014 har Allan varit i Italien och Serie A. Efter år i Udinese och senaste tiden i Napoli har han befäst sin plats som en av Serie A:s bästa defensiva mittfältare. Hans framfart har knappast gått det italienska fotbollsförbundet och Roberto Mancini obemärkt förbi. Därför sägs det nu att man funderar på att kalla Allan till det italienska landslaget. Det är Skys Francesco Modugno som kom med nyheten.

Men hur blir då Rio de Janeiro-födde Allan uttagbar för Italien? Först och främst har Allan inte gjort någon match i det brasilianska A-landslaget, vilket gör det möjligt att spela för andra landslag där han har medborgarskap. Sedan tidigare har han ett portugisiskt pass, men Sky påstår att Allan ska ha en avlägsen italiensk släkting, vilket skulle kunna ge honom ett italienskt medborgarskap också

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar