Landslaget

Albertini inför returen: ”S*tan vad stark han är”

I en intervju med Corriere dello Sport säger Milanlegendaren Demetrio Albertini att Italien inte alls kom upp sin rätta nivå i den första playoff-matchen mot Sverige. Inför returen säger han att det är viktigt att spelarna tror på sig själva.
– Sätt dig ner i omklädningsrummet, titta på dina lagkamrater och tänk: S*tan vad stark han är. J*vlar vilka lagkamrater jag har.

Demetrio Albertini såg inte den första matchen på plats i Solna, men var inte imponerad av det han såg från tv-soffan. Han säger att Italien inte riktigt verkade förstå hur viktig matchen var och därför saknade den rätta beslutsamheten.

– Det kan hända att du i viktiga matchen inte får ut det du har inom dig på planen.

Demetrio Albertini är tydlig med att han tycker att Italien är ett mycket bättre lag än Sverige. Han säger att Gli Azzurri har alla möjligheter att kvalificera sig för VM, trots förlusten i den första matchen.

– Om vi inte tar oss till Ryssland är det bara vårt eget fel. Det krävs inte att Italien gör sin livs match mot Sverige, bara att laget kommer upp i sin rätta nivå, som med all säkerhet är överlägsen Sveriges.

Den förre Milanspelaren får även frågan om det rätta sättet för spelarna att förbereda sig för en så viktig match.

– Det finns bara ett sätt. Kom in i omklädningsrummet, sätt dig, titta på dina lagkamrater och tänk: ”S*tan vad stark han är. J*vlar vilka lagkamrater jag har. Titta på Belotti och tänk: han vinner alla luftdueller, han kommer att göra mål med huvudet. Bonucci? Ingen har samma spelsinne som honom, han kommer att slå ett avgörande assist.” Det vill säga, tänk på styrkorna och inte svagheterna.

Fredrik Rosenqvist
fredrik@solocalcio.se

Relaterade artiklar