Töntiga lördagstankar

Kulusevski eller Zlatan – vad är störst?

Sveriges största och bästa fotbollsspelare genom tiderna är tillbaka i Serie A. Zlatan Ibrahimovics återkomst till Milan har gett eko i fotbollsvärlden i stort och i Milano i synnerhet. Ungefär samtidigt som Zlatan stod med sitt stora leende och den rödsvarta tröjan satte sig nästa stora svensk Dejan Kulusevski med en lite för stor skjorta och en stolt leende invid Pavel Nedved i Turin. På sociala medier börjades det diskuteras vad som egentligen var störst, Zlatans eller Kulusevskis flytt. På Corrierens förstasida var Dejan störst, på Gazzettans var Zlatans störst. Och sen då? Jag känner lite såhär: Varför ställa dessa spelares flyttar emot varandra? Jag njuter istället att vi har Sveriges två hetaste spelare i världens finaste liga. Dessutom kan nog Zlatan inspirera och motivera den unge Dejan dels när de möts, men också genom sin blotta närvaro.

Mercaton

Vinterfönstret är öppet och förmodligen ovan två nämnda affärer börjar det röra på sig ytterligare. Kan Mattia Perin rädda kvar sitt älskade Genoa i Serie A? Kommer Inter både spetsa och bredda sin trupp och därmed bli en verklig Scudettokandidat och kan Brescia bilda ett anfallspar (eller trio) med Mario Balotelli och en eller två (finlands)svenskar (Jake Larsson och Simon Skrabb) Januari har börjat stekhett och kommer fortsätta så!

Töntar!

Att Kulusevski byter Parma/Atalanta mot Juventus i sommar är såklart något som vi Serie A-älskare njuter av. Detta uppmärksammades också av Sportbladets Patrik Brenning. Brenning fortsatte att också kalla alla oss som älskar Serie A för ”olidliga töntar” eftersom vissa av oss slänger sig med uttryck som calcio, trequartista och tuttocampista (som Brenning inte lyckades stava rätt). Jag trodde att spaningen att vi använder dessa var begraven typ 2013, men icke sa Nicke – vi fortsätter in i nästa decennium också! Här är vi på tå! Jag tänker inte sluta säga trequartista eller döpa om sajten till OnlyFootball.co.uk.com. Däremot kommer jag fundera på vad vi ska kalla de krönikörer som vägrar förstå att det finns svenska ord för uttryck som Pundit, Striker, Deadline Day och Silly Season (orden betyder för övrigt expert, anfallare, fatalietidsdagen och Google Translate-säsong!). Har ni några förslag?

Strax inleder vi den andra halvan av säsongen. Andiamo, Kulusevski, Ibra e Brenning!

/ En av många lättkränkta olidliga töntar