Supporterkrönika: Tack för allt Icardi, din självupptagna skyttekung

För en Intersupporter är det svårt att välja om en ska se den självupptagna Icardi som en svikare eller en som man ska vara tacksam över. Jag väljer trots allt att vara tacksam över din tid i Inter. Jag kommer minnas dig med glädje för det du har gjort, trots att du har svikit mig. Skulle jag beskriva Icardi med ett ord är det hatkärlek. Hela fotbollsvärlden hatar dig men dina mål och derbyinsatser väger för mig tyngre än Wanda.

I måndags lyckades PSG värva Icardi i sista minuten. Avtalet var ett lån på 5 miljoner euro med en köpoption på 65. Det finns ändå ganska stora möjligheter att PSG köper loss Icardi då Cavani drar till MLS nästa sommar samt att spela i ett lag som PSG kommer passa Icardi perfekt. När vi diskuterar Icardi så diskuterar vi kanske världens effektivaste spelare i straffområdet samtidigt som det finns lite brister i själva spelet. Han tillhör inte topp fem anfallare i världen men när det handlar om effektivitet i straffområdet är det ingen tvekan att han är det. Ingen här har någonsin sett Icardi spela klubblagsfotboll med flera offensiva världsklasspelare, den bästa anfallaren han har fått spela med enligt mig är Palacio, vilket säger en del. Det ska därför bli väldigt intressant vad han kan göra i ett lag som är så överlägset i en sämre liga. I PSG kommer han få spela med spelare som Neymar, Cavani och Mbappe vilket är en helt annan hylla. Med den effektiviteten kommer Icardi på sikt ösa in mål i ett lag där han kommer få fyra bra chanser per match istället för två bra chanser och en halvchans. Det enda som kan stoppa Icardi från att ösa in mål i Ligue 1 är den mentala biten, troligtvis kommer han behöva en uppstartssträcka med tanke på all cirkus som har varit kring honom senaste halvåret.

Det är min plikt att tacka fotbollsspelaren Icardi för tiden i Inter. Personen Icardi har varit långt ifrån felfri och där har jag ingen plikt att tacka honom. Han har fejkat en skada i en viktig period, han har skrivit en kontroversiell självbiografi där han hotar Inters supportrar med 100 argentinska gangsters. När det väl har varit lugnt en månad ska han skriva meddelanden på sina sociala medier som kan uppfattas som att han vill lämna klubben. Ska vi rabbla upp alla uttalanden som Mauros fru och agent Wanda Icardi har gjort hade vi på SoloCalcio kunnat spela in en 10-timmars skvallerpodd. Det finns många frågor som Intersupportrar undrar över. Har han sagt detta om Perisic, ville han stanna i Inter, hur illa var det egentligen med knät? Listan kan göras lång men det var helt enkelt något som inte stämde. Ingen här vet exakt vad som är sant men familjen Icardi jobbar inte för att döda rykten, tvärtom, all PR är bra PR för dem. Wanda eller Mauro kunde ju bara ha sagt ett stort nej till rivalklubben Juventus för att döda alla rykten, vilket de aldrig gjorde. Däremot var Wanda väldigt snabb när det kom små rykten om Atletico Madrid, då kom uttalandet inom 24 timmar att Madridklubben inte var aktuell. Nu gick Icardi som tur var inte till Juventus. Inter skulle även hoppat över att ge Icardi bindeln, att inte ha en mer lämplig kandidat i truppen är enligt mig skamligt, speciellt i blåsvarta tröjan där bindeln är en fin symbol. Jag tänker inte lasta Mauro för att han fick bindeln av misstag samt att han gjorde för många mål för sin lön. Dessutom hade detta beteende stoppats tidigare i en mer välskött klubb. Det finns två sidor av denna soppa och det är inte bara Mauros fel. Kan vi säga att det är 50% Mauros fel, 25% personerna runt omkring Mauro där Wanda drar lasset och 25% Inters fel?

Jag vill ändå tacka dig Mauro på grund av dina 111 ligamål i klubben, vilket är åttonde bäst genom tiderna i Nerazzurri. Senast en spelare gjorde mer mål än dig i Inter var 80-talets stora Interstjärna Alessandro Altobelli. Jag tackar dig för alla Milanoderbyn du har avgjort. Du är en stor bidragande faktor till att Interpubliken har kommit tillbaka till arenan, för det var verkligen inte kul att se Inter spela fotboll med Walter Mazzarri. För fem år sedan hade Inter-Hellas Verona 27000 deprimerade supportrar på plats, idag hade det varit 60000 hoppfulla supportrar som hade förväntat sig en storseger. Jag tackar dig för att min kompis trumhinna spräcktes av måljublet på San Siros branta läktare när Inter vände mot Juventus till 2-1 hösten 2016. Icardis matchtröja från 2014/15 kommer jag trots allt fortfarande kunna använda med stolthet efter att jag har fått smälta det som har hänt lite, då detta är väldigt känslosamt.

Mauro har gjort ett stort avtryck i Inters historia och jag skulle säga att det mesta har varit positivt även om det slutade helt åt helvetes fel. Jag avslutar denna krönika med mitt sista positiva minne från Icardi, när han sätter kvitteringen mot Barcelona och San Siro exploderar. Tack för att jag fick uppleva detta på plats Mauro. Nu lovar du mig att ösa in 30 mål i baguetteligan som sponsras av Uber Eats så att PSG kan köpa loss dig? Då blir du den största försäljningen för Inter sedan Zlatan såldes till Barcelona. Om detta skulle ske och Wanda kniper igen lär nog fler än jag tacka dig Mauro.