Juventus

Szczesny: ”Kunde inte tacka nej till Juventus”

Wojciech Szczesny förklarar sitt beslut och berättar i en intervju om valet han gjorde när han bestämde sig för att gå till konkurrenten.

Den polska landslagsmålvakten har tillbringat de senaste två åren i Roma från Arsenal på lån, men värvades till Turinklubben för att vara Gianlugi Buffons backup och eventuella ersättare under den senaste mercaton.

”Jag valde Juventus för deras vinnarkultur. Varje dag under träningarna känner jag mig starkare och mer redo att spela för denna klubb. Jag kom hit för att jag vill vinna allt,” berättade 27-åringen till Mediaset Premium.

”Det verkade som ett normalt val för mig, när Juventus ringer till dig så måste du gå med. När du spelar för Juventus är alltid målet att vinna allt, och det är inte annorlunda i år.”

Szczesny fick även frågan om vad han tror om året upplaga utav Serie A och potentiella kandidater som slåss om Scudetton.

”Det finns många starka lag, Napoli verkar vara den farligaste på grund av kvaliteten de visar på sitt spel. Men det är också Roma, och Luciano Spallettis Inter har startat mycket bra den här säsongen. Vi måste vara redo varje match, men med vår mentalitet kommer vi vara det.”

Paulo Dybala har varit i en sensationell form denna säsong, och målvakten frågades om han ser fram emot att spela med den stekheta anfallaren.

”Han är inte mänsklig, han är en av de bästa spelarna. Det finns Robert Lewandowski, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo och sedan har vi Paulo Dybala.”

Källa: football-italia.net 

Pontus Wahlroos
pontus@solocalcio.se

Relaterade artiklar