Champions League

Sportingtränaren: ”Vi tror på vår förmåga”

I kväll möts Sporting och Juventus, och en förlust är förödande för portugisernas chanser till avancemang. De förstnämndas tränare är dock optimistisk.

Barcelona leder gruppen, tre poäng för Juventus inför den fjärde gruppspelsomgången i Champions league. Sporting ligger trea i gruppen, och är piskade att vinna när de italienska mästarna kommer på besök på tisdagkvällen. Football Italia rapporterar att Jorge Jesus, tränare i Sporting, inte lät tabelläget kasta någon skugga över honom på presskonferensen inför matchen.
– Det kommer att bli härligt att ställas mot ett europeiskt topplag som Juventus igen. Vi vet hur starka de är, men vi tror också på vår egen förmåga att få med oss ett resultat. Trots att vi förlorade lärde våra insatser mot Barcelona och Juventus oss mycket om våra styrkor. Vi måste försvara oss bra som vi gjorde i Turin, och orsaka problem på våra motståndares planhalva likaså. Jag tror på våra chanser, sade Jorge Jesus.

I det första mötet mellan lagen tog Sporting ledningen efter ett självmål av Alex Sandro, men Miralem Pjanic kvitterade och Mario Mandzukic avgjorde.

Jonatan Åhlund
jonatan@solocalcio.se

Relaterade artiklar