Juventus

Sami Khedira: ”Buffon förtjänar Ballon d’Or”

Idag släppte France Football de första nominerade till priset Ballon d’Or och genast startade diskussionerna gällande vem som mest förtjänar det ärofyllda priset som världens bästa fotbollsspelare. Den tyske mittfältsgeneralen, tillika Juventusspelaren, Sami Khedira är dock klar över vem han tycker ska få priset.

”Buffon har spelat på den högsta nivån i över 20 år, och jag tycker att man borde belöna en sådan ofattbar prestation”

Många var kritiska under förra året när målvaktsgiganten inte ens var nominerad, men nu finns alltså veteranen med på France Footballs slutliga lista på 30 spelare, där de stora favoriterna precis likt tidigare år är Lionel Messi och Cristiano Ronaldo.

”Jag tycker att det är många spelare som förtjänar priset, och en målvakt som Buffon är givetvis en av dem.  Självklart måste man överväga Ronaldo. Jag spelade med honom i fem år och iår har han vunnit både Champions League och EM. Sen finns givetvis även Messi och Neymar som båda är tillräckligt bra för att också vinna”

Men om Khedira själv får bestämma, faller alltså valet på lagkamraten Gianluigi Buffon.

”Om jag får bestämma så väljer jag Buffon. Det kanske är sista chansen för honom och det vore underbart för så väl honom som klubben att få det erkännande han förtjänar”

Källa: Mediaset och Sky.

Philip Engsfelt
philip@solocalcio.se

Relaterade artiklar