Champions League

Profilens råd: ”Jag skulle krossat allt mellan käkben och knän”

Juventus var på väg att stå för en otrolig bedrift genom att slå ut Bayern München. Turin-laget tappade dock sin ledning sent i matchen och förlorade sedan i förlängningen. Vändningen borde dock inte ha skett, om Buffon bara hade gjort som en annan Juventus-profil önskat. 

Juventus var centimetrar från att slå ut Bayern München. Vid ställning 0-2 på Allianz Arena var det nog många som trodde att tyskarna var ute, men efter en nickreducering från Robert Lewandowski fick de rödklädda luft under vingarna och kunde senare både kvittera och få in segermålen. Enligt den förre Juventus-målvakten Stefano Tacconi borde dock Lewandowski inte fått göra mål. I en intervju med Radio Kiss Kiss, som The Mirror har återgivit, borde Gianluigi Buffon agerat annorlunda.

– Buffon skulle kommit ut tidigare på Lewandowski, mosat hans ansikte och sett till att han inte fick chansen att avsluta. Jag skulle krossat allting, allt mellan käkben och knän, men målvakter idag är inte som på min tid. Det är annorlunda nu.

Vi kan utifrån detta uttalande kostatera att fotbollen har förändrats sedan Tacconis tid i Juventus (1983-1992).

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar