Champions League

Prepartita semifinal CL: Monaco – Juventus

MONACO – JUVENTUS
Onsdag – Stade Louis II, Monaco– 20.45

De flesta håller nog med om att Juventus drog guldbiljetten ur chokladkakan när de lottades mot Monaco i Champions League-semin. Men att redan nu räkna hem en plats i finalen för Juventus är inte att rekommendera. Leonardo Jardims mannar slog ut Manchester city i åttondelen och besegrade sedan Dortmund på både hemma- och bortaplan. Ligan är på väg att bärgas för första gången sedan år 2000 och få har kunnat stå emot deras frejdiga anfallsspel. Mycket av hajpen kring Monaco kretsar kring den blott 18 år gamla Kylian Mbappe. Tillsammans med Falcao och Silva har han terroriserat de franska och europeiska försvaren, hitintills med stor framgång.

Massimiliano Allegri sitter nog lugnt i båten inför bataljen mot laget från furstendömet. Försvaret stod emot de ändlösa anfallsförsöken i matchen mot Barcelona och med lite bättre skärpa i kontringarna hade de troligtvis vunnit även den matchen. Scudetton är så gott som säkrad med nio poäng ned till tvåan Roma så fullt fokus kan nu läggas på Champions League. Att Juventus inledningsvis kommer inrikta sig på att ligga rätt i försvaret är ingen högoddsare och med spelare som Dybala, Cuadrado och Higuain kommer kontringarna bli livsfarliga.

Monaco lyckades tack var sitt anfallsspel bryta ned både Machester City och Dortmund. Att knäcka den nöt som stavas Bonucci, Chiellini och Buffon kommer bli en helt annan femma. Kommer Mbappe ungdomliga entusiasm bli dödsstöten för Juventus finaldrömmar eller kommer den gamla damen visa att gammal faktiskt är äldst?

 Probabili formazioni.

 (4-4-2) Subasic; Touré, Glik, Jemerson, Mendy; Lemar, Bakayoko, Fabinho, Silva; Mbappe, Falcao

Tränare:
Leonardo Jardim
Bäste målskytt;
 Falcao, 19 mål

  (4-2-3-1) Buffon; Alves, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro; Pjanic, Marchisio; Cuadrado, Dybala, Mandzukic; Higuain

Tränare:
Massimiliano Allegri
Bäste målskytt:
Higuain, 23 mål

Matchens profil: Mbappe – Han jämförs med Henry och passande nog ryktas han till Arsenal. 18-åringen har denna säsong tagit fotbollseuropa med storm och kanske kommer han vara tungan på vågen för Monaco.

Domare: Antonio Miguel Mateu Lahoz
Form: Monaco 4 vinster, förlust – Juventus 3 vinst, 2 oavgjorda.
TV: Matchen sänds på TV3 och Viaplay.

Joar Plunger
joar@solocalcio.se

Relaterade artiklar