Fiorentina

Prepartita Fiorentina – Juventus: Säsongens höjdpunkt i Florens

VIOLA-2 FIORENTINA – JUVENTUS JUVE
Fredag – Stadio Artemio Franchi, Florens – 20:45

FIORENTINA
Florens stolthet kan mäkta med ett formuppsving efter en trevande inledningen. Viola har tagit tre raka vinster sammanlagt i ligan och i Europa League och verkar vara på gång. Extra skönt var det också för Mario Gomez som äntligen fick göra sitt första mål mot Cagliari förra veckan. Den tyske anfallaren höll en presskonferens innan matchen där han bad supportrarna att vara tålmodiga med både hans och lagets insatser. Hela staden står på helspänn inför detta möte.

JUVENTUS
I Juvelägret är man väl medvetna om att detta derby betyder mer för folket i Florens än för de i Turin. Laget har varit i mycket god form sedan formationsbytet och dominerar i nästintill varje match. Som så många gågner förr är det Carlos Tevez och Andrea Pirlo som har lett laget till stor framgång. Den hårfagre och skäggige italienske playmakern avgjorde så sent som förra veckan i Derby della Mole mot Torino.

Probabili Formazioni:

VIOLA-2 (3-5-2): Neto; Rodriguez, Savic, Tomovic; Joaquin, Pizarro, Valero, Aquilani, Alonso; Gomez, Cuadrado

Tränare: Vincenzo Montella
Bäste målskytt: Khouma Babacar, 4 mål
Håll ögonen på: Mario Gomez – En gång i tiden en tysk målspruta. Idag blott en skadedrabbad anfallsstjärna. Det har inte varit ett lätt år för Gomez i Florens. Frustrationen har nått nya höjder, men ett litet ljus lyser där i slutet av tunneln. I den senaste omgången lyckades han stänka dit en balja. Lyckas han med det igen?

JUVE (4-3-3): Buffon; Padoin, Bonucci, Chiellini, Ogbonna; Marchisio, Pirlo, Pogba; Pereyra, Llorente, Tevez

Tränare: Massimiliano Allegri
Bäste målskytt: Carlos Tevez, 9 mål
Håll ögonen på: Angelo Ogbonna – Det ska bli intressant att se hur den unga italienaren täcker upp som vänsterback, speciellt efter som han ställs mot både Cuadrado och Joaquin på sin kant.

Domare: Nicola Rizzoli
Form: Fiorentina: 3 vinster, 1 oavgjord, 1 förlust – Juventus: 5 vinster, 0 oavgjorda, 0 förluster
TV: Matchen sänds på TV12.

Cihan Dalaba
cihan@solocalcio.se

Relaterade artiklar