Champions League

Nedved: ”Stabilt lag med bra tränare”

Engelskt motstånd väntar för Juventus i Champions league, närmare bestämt i form av Tottenham. Juve får se upp med Spurs offensiv, varnar Pavel Nedved.

När åttondelarna i Champions league lottats stod det klart att Juventus och Tottenham kommer drabba samman. Pavel Nedved, vicepresident i Juve, ser en del utmaningar – inte minst i form av en gammal bekant, skriver Football Italia.
– Det är en normal lottning. Vi har aldrig mött Tottenham i Europa, men vi mötte dem i en vänskapsmatch i somras och förlorade. Matchen spelas om två månader, vi får se hur det går. De är ett stabilt lag med en bra tränare (Mauricio Pochettino, reds anm) som får ut mycket av deras offensiva potential. Sen är det Llorente också, som vi känner bra och hoppas att han inte sårar oss som han gjort mot Sevilla. I vänskapsmatchen var vi inte i form, nu måste vi tro på oss själva och göra vårt bästa, sade Nedved.

De regerande italienska mästarna har förlorat två CL-finaler på tre år, och vicepresidenten fick frågan om han hellre skulle åka ut tidigare för att slippa en ny finalbesvikelse.
– Jag skulle skriva upp mig för att gå till final varje år, och sen se hur det går när vi väl är där. Det är alltid väldigt svårt att nå dit, men Juventus har gjort det två gånger på tre år. Det händer inte alla. Åttondelsfinalen är lurig, och det är väldigt svårt att gå vidare. Det kan te sig som en självklart förstås, men Juventus räknar aldrig med det, vare sig i ligan eller i Europa. Vi tar det alltid match för match, vi kommer tänka på Tottenham och sen får vi se vad som händer, sade Pavel Nedved.

 

Jonatan Åhlund
jonatan@solocalcio.se

Relaterade artiklar