Juventus

Morata vänder tillbaka till Turin?

Juventus rapporteras titta på möjligheten att ta tillbaka Alvaro Morata till Turin.

Alvaro Morata spenderade två säsonger i Turin och var med och tog Juventus till final i Champions Leauge där Barcelona blev ett nummer för stort. Spanjoren lämnande sedan Juventus för att gå tillbaka till Real Madrid för att sedan efter endast en säsong i den spanska huvudstaden gå till Chelsea.

Enligt den Turinbaserade tidningen Tuttosport vill Chelsea göra ett försök på den tidigare Napolianfallaren Edison Cavani som idag huserar i Paris Saint-Germain. Den franska huvudstadsklubben kan komma till att behöva sälja Cavani för att möta Financial Fair Plays krav.

Resultatet om den affären går igenom har satt fart på Giuseppe Marotta som arbetar med att få tillbaka sin tidigare spelare till Italien. Det ska vara en liknande affär som den Marotta gjorde med Bayern München när han värvade Douglas Costa.

Juventus rapporteras erbjuda 15 miljoner euro för att ta Morata på ett lån som sträcker sig över en säsong med en tvingad köpoption på 45 miljoner euro 2019. Paris Saint-Germain och Bayer München ska också vara intresserade av den spanska anfallaren.

 

 

Joakim Nilsson
joakim@solocalcio.se

Relaterade artiklar