Juventus

Matuidi stöttas efter rasismen

Igår så uttrykte sig delar av Cagliaris publik rasistiskt mot Blaise Matuidi. Det är inte första gången han får höra rasistiska läten och ramsor mot sig, och nu har fransmannen svarat. 

En upprörd Blaise Matuidi har fått stöttning från fotbollsvärlden efter gårdagens rasismattack mot honom under matchen mellan Cagliari och Juventus. Först kommenterade fransmannen det hela själv via sin Facebooksida:

”Idag upplevde jag rasism under matchen. Svara människor försöker skrämma mig med hat. Jag är ingen hatare och blir bara ledsen över de som agerar såhär. Fotboll är en väg att sprida jämnlikhet, passion och inspiration. Det är därför jag är här. Fred”

Personer från fotbollsvärlden som stöttat Matuidi är såklart medspelare i Juventus, men även utifrån, bland annat Mario Balotelli:

”Blaise, jag har gått igenom detta, låt inte ignoransen av några få påverka dig. Alla italienare är inte så. Kämpa på, bror!”

Även Mino Raiola, spelarens agent, stöttar Matuidi.

”Rasister är alla ignoranta med mindervärdeskomplex. Motbjudande på alla vis. Jag vet att deras framtid kommer bli besegrad. Kärlek är större än hat, intellegens slår alltid ignorans. #allwithBlaise” 

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar