Juventus

Marottas planer inför sommarens mercato

I denna morgons upplaga av den Turinbaserade tidningen Tuttoport kunde man läsa att spelare som Gianluigi Buffon, Alex Sandro och Claudio Marchisio är de första spelarna som väntas lämna i sommar. Samtidigt har den gode Marotta ställt in siktet på tre nya spelare inför kommande säsong.

Gianluigi Buffon har ett kontrakt som går ut i sommar, han har ännu inte gjort något beslut angående sin framtid i Juventus och det mesta tyder på att den legendariska målvakten kommer att lämna Juventus i sommar. Framtiden efter Juventus är oviss för Buffon, kanske kommer att hänga upp skorna efter säsongen, men det har kommit rapporter om att 40-åringen har haft kontakt med den argentinska storklubben Boca Juniors de senaste dagarna.

Vänsterbacken Alex Sandro har kopplats ihop med franska Paris Saint-Germain och Real Madrid. När det gäller Claudio Marchisio så står hans karriär vid ett vägskäl efter att endast ha gjort 17 framträdanden den här säsongen.

Juventus CEO Giuseppe ”Beppe” Marottas huvudmål inför sommarens mercato ska vara att ersätta Alex Sandro med Manchester Uniteds italienska ytterback Matte Darmian. Ersätter till Marchisio ska vara Liverpools Emre Can.

Den italienska ytterbacken Darmian har varit utav en truppspelare i Jose Mourinhios Manchester United under den här säsongen och därför ser Marotta det möjligt att plocka in den tidigare Torinospelaren. Emre Can sitter på ett utgående kontrakt till sommaren i Liverpool

Till backlinjen har Juventus redan hittat sin förstärkning i utlånade Mattia Caldara. Enligt Tuttosport ska mittbacken ha imponerat så otroligt mycket den här säsongen så Juventus kommer att ha Caldara i laget till kommande säsong.

Joakim Nilsson
joakim@solocalcio.se

Relaterade artiklar