Champions League

Lippi: ”Det är Juventus tur”

Senast Juventus vann Champions League, säsongen 95/96, var det Marcello Lippi som tränade den gamla damen. Inför kvällens final ger den 69-årige tränaren nu sin syn på Juves chanser: ”Jag tror att vi med säkerhet kan säga att Juve har vad som krävs för att vinna den här gången. De gjorde tre mål mot Barcelona och släppte inte in ett enda, vilket är en fantastisk bedrift.”

Den 69-årige italienaren menar också att man vid finalen 2015 mot Barcelona precis hade byggt om laget, vilket ledde till känslan av att Scudetton och finalen var något turliga: ”Efter 3 – 1-förlusten mot Barca insåg man att man att det var viktigt att förbättra den tekniska kvalitén i truppen, så man tog in mästare som Gonzalo Higuain, Paulo Dybala och erfarenhet i Sami Khedira.

Lippi, som för tillfället är förbundskapten i Kina, väljer också att hylla sin tränarkollega Massimo Allegri: ”Jag tycker redan Allegri har visat att han inte behöver någons råd, genom sitt fantastiska sätt att leda Juventus. Det är sant att Real Madrid precis som Barca, har ett fantastiskt anfall, men det är också allt de har. De vet inte hur man försvarar sig och ger alltid sina motståndare gott om chanser. Jag vill också tillägga att inget lag i världen kan matcha Juventus defensiva kvalitet och då har de dessutom bra forwards också.”

Redaktionen
redaktor@solocalcio.se