Juventus

Juventuspresidenten stängs av i ett år

Juventus president Andrea Agnelli har tilldelats en ett år lång avstängning på grund av kontakten med en ultrasgruppering. Dessutom tvingas Juventus böta 300 000 euro.

Idag kom domen mot Juventus president Andrea Agnelli, som anklagats för att ha fört kontakt med en ultrasgruppering med kopplingar till italiensk maffia, vilket inte är tillåtet enligt det italienska fotbollförbundet. Förbundsåklagaren yrkade på 2,5 års avstängning och att Juventus skulle få spela matcher inför tomma läktare. Riktigt så strängt blev inte straffet.

Idag kom nämligen beskedet att Agnelli stängs av från den italienska fotbollen under ett års tid. Dessutom tvingas Juventus böta 300 000 euro.

Agnellis advokat uttalade sig till Ansa efter beskedet.

– Vi hoppades på att presidenten skulle frikännas, så naturligtvis är vi besvikna, även om det är mildare straff än det som åklagaren yrkade på. Överklaga? Visst kommer vi att göra det, men nu ska jag berätta om domen för min kollega och för president Agnelli.

Juventus själva har ännu inte kommenterat domen.

Agnelli har utanför Juventus fått ärofyllda uppdrag inom fotbollen den senaste tiden. Det återstår att se om dessa uppdrag påverkas, men han är inte avstängd från sina roller där.

Agnelli invlad i Uefas exekutiva kommitté

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar