Calcio femminile

Juventus plockar nyckelspelare från konkurrenterna

Under sommaren blev det klar att Juventus kommer ha ett damlag i Serie A Femminile denna säsong och truppbyggandet är full gång. Redan nu har den gamla damen knutit till sig nyckelspelare från toppkonkurrenterna.

Juventus köpte under sommaren Serie A-klubben Cuneo och inledde sin satsning på damfotboll. Cuneo var nykomlingar förra säsongen och lyckades hålla sig kvar i högstaligan. Juventus målsättning är att direkt etablera sig i toppen och jobbar därför hårt med att förstärka truppen.

Den 10 augusti inleds lagets försäsong och hittills har tolv nya spelare anslutit till truppen. Från storklubben Brescia, som kom två förra säsongen har Juventus plockat, sex spelare från startelvan och de vitsvarta visar verkligen att de menar allvar med sin satsning.

Här är Juventus nya spelare:

Målvakter
Laura Giuliani24 år, från Freiburg – Förstamålvakt i det italienska landslaget, som nu återvänder till Italien efter mycket bänknötande i Bundesliga.
Federica Russo26 år, från San Bernando Luserna – Väntas bli back-up bakom Guiliani.

Försvarare
Sara Gama28 år, från Brescia – En ledare i både landslaget och Brescia. En tekniskt skicklig försvarare som dock åkte på en skada i EM-premiären och missade de två sista matcherna.
Cecilia Salvai23 år, från Brescia – Startspelare i Italiens EM-lag under samtliga matcher. Otroligt viktig i Brescia och har mycket rutin trots sin unga ålder.
Martina Lenzini19 år, från Brescia – Lovande försvarare som just nu hör hemma i det italienska U19-landslaget. Fått speltid i Brescia under våren.
Tuija Hyryynen29 år, från Fortuna Hjorring – Finsk landslagsspelare med erfarenhet av Champions League-spel. Spelade i Umeå IK mellan 2011-2015.
Lisa Boattin20 år, från Verona – Fanns med i Italiens bruttotrupp inför EM, men plockades bort in i det sista. En spelare med framtiden för sig.

Mittfältare/anfallare
Martina Rosucci25 år, från Brescia – Brescias mittfältsnav som missade hela förra säsongen på grund av en knäskada. Formen till EM hann inte bli 100, men landslagets nummer tio fanns med i startelvan i vinstmatchen mot Sverige och visade att hon är på väg tillbaka till sin höga nivå.
Valentina Cernoia26 år, från Brescia – Lagkapten i Brescia och en viktig spelare för det italienska landslaget. Stod för en fin insats mot Tyskland i EM, men tvingades utgå pga en korsbandsskada och kommer därmed missa stora delar av säsongen.
Barbara Bonansea26 år, från Brescia – Årets spelare i Serie A 2016 och det stora utropstecknet för Italien under EM. En snabb och löpstark spelare som bidrar med spets till Juventus trupp.
Aurora Galli20 år, från Verona – Ung mittfältare med stor potential och som redan förra säsongen hade en bärande roll i Verona. En skicklig speluppläggare som visade fram fötterna mot Sverige under EM.
Arianna Caruso18 år, från Res Roma – Offensiv mittfältare som stod för sex mål för Res Roma förra säsongen. Viktig spelare i den italiensk U19-landslaget.

Vicki Blommé
vicki@solocalcio.se

Relaterade artiklar