Juventus

”Jag har fullt förtroende för Andrea”

Johan Elkann, ordförande för Exor, säger att han har fullt förtroende för Andrea Agnellis arbete som ordförande för Juventus.

Enligt flera italienska medier har Johan Elkann, ordförande för Agnellifamiljens maktbolag Exor som bland annat äger Juventus och Fiat-Chrystler, uttalat sig om Turinklubben under en presskonferens under torsdagen.

Det har länge spekulerats i att det pågår en maktkamp inom familjen mellan Johan Elkann och Andrea Agnelli. Frågetecknen kring Andrea Agnellis framtid som ordförande i Juventus blev ännu fler i samband med att han nyligen dömdes till ett års avstängning för biljettförsäljning till ultrasgrupper med kopplingar till organiserad brottslighet.

Nu har John Elkann kommenterat domen och säger att förtroendet för Andrea Agnellis arbete som ordförande är ”totalt”. Han förnekar också att det finns några planer på att sälja delar av klubben.

– Juventus är den klubb som har varit i samma familjs ägo längst och vi har inga planer på att ändra detta. De senaste åren har klubben, under Andrea Agnellis ledarskap, visat upp förmågan att uppnå stora sportsliga resultat och samtidigt ta hänsyn till de ekonomiska resultaten.

 

Fredrik Rosenqvist
fredrik@solocalcio.se

Relaterade artiklar