Juventus

Gigi Buffon listar sina bästa räddningar

Gigi Buffon firar idag sitt 20-årsjubileum sedan debuten i Serie A för Parma hemma mot Milan den 19 november 1995. La Stampa fick en exklusiv intervju med världsstjärnan där han själv listar sina fem bästa räddningar i karriären.

565 matcher i Serie A har det hunnit bli på 20 år för Italien och Juventus nummer ett, Gianluigi Buffon. Under karriären har han stått för mängder med fantastiska och viktiga räddningar för både Parma, Juventus och det italienska landslaget.

Tidigare idag publicerades en artikel på SoloCalcio om Buffons karriär, fantastiska rekord som han uppnått och ett par fina troféer som står i hans prisskåp hemma i Turin. Den Turin-baserade tidningen La Stampa har intervjuat målvakten som fick chansen att lista sina topp fem bästa räddningar i karriären. Se listan nedan och samtliga räddningar.

5) Inter–Parma, 23 maj 2000.
En rejäl projektil från en av de bästa vänsterfötterna som Serie A beskådat, Alvaro Recoba. En svettig räddning och en magisk reaktion från självaste Roberto Baggio.

 

4) Italien–Paraguay, 22 april 1998.
Kommentatorn i klippet kallar räddningen för ”miracolo”, ni måste nog se klippet för att förstå.
Buffon fick matchbetyget sju på en tiogradig betygsskala utav Rai Sport.

3) Juventus–Milan, 28 maj 2003, Champions League-final.
Här visar Buffon återigen prov på sin reaktionsförmåga på en mycket svår nick signerad Pippo Inzaghi. Högklassig final-räddning.

2) Juventus–Barcelona, 6 juni 2015, Champions League-final.
Ny final betyder per automatik en ny högklassig räddning. Buffon är på väg åt fel håll, men lyckas på något sätt få upp näven och rädda bollen, som om det var Gud som guidade honom till den riktningsförändringen.

1) Italien–Frankrike, 9 juli 2006, VM-final.
VM-finalen i Berlin 2006. Matchminut 104, ett hårt inlägg från Willy Sagnol hittar Zinedine Zidanes panna som mottar en stenhård nick. Buffon får återigen upp en näve i en final, denna gång den högra. Det ligger något speciellt över Buffon och finalmatcher.

Redaktionen
redaktor@solocalcio.se

Relaterade artiklar