Fiorentina

Fiorentinatränaren: ”Touchen var medveten”

Igår drabbade de bittra rivalerna Fiorentina och Juventus samman på Artemio Franchi i Florens. Juventus kunde efter 90 minuters spel åka hem med en 2-0-seger i ryggsäcken. Men den var inte helt problemfri.

Det var vid ställning 0-0 som Fiorentina tilldömdes en straff efter en handssituation på Giorgio Chiellini. Men när hemmalaget var redo att lägga straffen valde domarna att ändra beslutet till frispark för Juventus istället. Orsaken var att Marco Benassi stod offside när han mottog bollen, innan han slog inlägget på Chiellinis arm. Efter matchen har diskussionen dock handlat om bollen till Benassi, som gick via en Juventusspelare, var medveten eller omedveten.

– Det tog en livstid att ta beslutet, det var alltså en svår situation. Till oss sa de att det var offside, men det är omöjligt för mig att touchen var omedveten. Det var inte offside. Reglerna är tydliga. Eftersom det annars var en jämn match så är det denna situation som ändrar matchen, sa Fiorentinas tränare Stefano Pioli efter matchen.

Pioli fortsatte vara upprörd.

– VAR kan hjälpa domarna, men domaren måste kolla in situationen själv ifall det är tveksamt. Jag tyckte touchen var medveten, men ni kan ju titta själva och få en egen åsikt. Domaren tyckte detta var rätt beslut, det gör inte jag.

Källa: Tuttomercatoweb

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar