Juventus

Efter Shaqiri – Juve följer Palermos succéman

Juventus jakt på en trequartista fortsätter och klubben uppges nu följa Franco Vasquez, med en fin höst bakom sig i Palermos anfall.

Massimilliano Allegris 4-3-1-2 har skördat stora framgångar under hösten i Serie-A men inte stått sig lika starkt i Europa-spelet. Ett av frågetecknen har varit positionen strax bakom anfallsduon där tränare Allegri roterat friskt. Dagens Gazzetta dello Sport uppger att klubbledningen har inlett jakten på argentinaren Vasquez i Palermo till just den rollen. Talangen som gjort fem mål under den gångna säsongen tyngs inte av tidigare Champions League-spel och skulle kunna användas fullt ut av den gamla damen.

På italienarnas mercato-lista finns sedan tidigare Bayern Münchens Xherdan Shaqiri, Galatasarays Wesley Sneijder och Newcastle-spelaren Hatem Ben Arfa. Schweizaren och holländaren är de som ligger bäst till på förhand inför januaris transferfönster och intrycket är Vasquez övergång snarare väntas till sommaren. En stor anledning är att Palermos president Maurizio Zamparini är mån om att klara kontraktet och vill därför inte släppa ifrån sig sin guldklimp redan i januari. För Beppe Marrotta och Fabio Paratici skulle övergången bli lättare om de väntar till juni.

Redaktionen
redaktor@solocalcio.se

Relaterade artiklar