Juventus

Efter bråket – Bonucci petas

Imorgon ställs Juventus mot Porto i den första åttondelsfinalen. Man får göra det utan en av sina absolut största stjärnor. Leonardo Bonucci petas nämligen av tränaren Massimilliano Allegri.

Det var efter matchen mot Palermo som Leonardo Bonucci och Massimilliano Allegri hamnade i en hätsk diskussion. Att mittbacken gick så hårt åt sin tränare uppskattades inte av klubben, som bötfällde spelaren.

Igår togs Bonucci ut i matchtruppen som rest till Portugal, men på dagens presskonferens bekräftade Allegri att Bonucci inte kommer få starta matchen och inte heller finnas på bänken.

– Imorgon kommer Bonucci vara på läktaren. Det betyder inte att det är en big deal. Det görs i respekt för klubben, laget och fansen. Detta är rätt beslut. Ärendet är stängt. Leo förstod beslutet eftersom han är en smart kille och viktig spelare i Juventus. Han kommer vara nödvändig i framtiden.

Allegri går även hårt åt sig själv.

– Jag reagerade också fel, mitt betetende passar sig inte i fotboll, framförallt inte eftersom många barn tittar. Imorgon kommer jag ge en välgörenhetsdonation istället.

 

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar