Fiorentina

Dias om domslutet: ”För mig var det straff”

Fredagsmatchen mellan Fiorentina och Juventus blev dramatisk, och Juventus stod som segrare. Gil Dias var besviken efter förlusten, inte minst på domaren.

Slutresultatet skrevs till 0-2, men när matchen fortfarande var mållös tilldömdes Fiorentina en straff. Domaren, Marco Guida, valde dock att ta hjälp av VAR, och efter en lång granskning dömdes straffen bort. Fiorentinas Gil Dias ansågs ha varit offside, men Football Italia rapporterar att han inte håller med om beslutet. Han menade i stället att bollen nuddade Juventus Alex Sandro.
– Straffen? Jag hörde inte vad domaren sade, men för mig var det straff eftersom bollen tog på Alex Sandro. För mig var det straff. I första halvlek spelade vi mycket bra, i den andra halvleken hade Juventus två skott och gjorde två mål. Vi ville vinna för våra supportrar, vi vet hur viktig den här matchen är för våra supportrar. Vi är ledsna eftersom vi inte klarade av att göra det, sade Dias.

Den 21-årige portugisen hade en bra chans att göra mål när Fiorentina pressade i slutet av den första halvleken. Stolpen räddade dock Juventus.
– Det var en bra chans att göra mål. Om jag hade gjort mål hade vi fått se en annan match. Vi hade otur. Mot de stora lagen gör vi alltid bra ifrån oss, eftersom viljan att spela bra finns där då. Vi måste ha den viljan i varje match, oavsett motstånd, sade Dias.

Jonatan Åhlund
jonatan@solocalcio.se

Relaterade artiklar