Juventus

”Det är viktigt att sitta på bänken i Juve”

I en stor intervju i dagens Corriere dello Sport säger Douglas Costa att det är viktigt att även sitta på bänken i Juventus för att lära sig hur Max Allegri vill spela.
– Nu när jag lärt mig Allegris sätt att spela är allt mycket enklare.

Douglas Costa, som värvades från Bayern München för 40 miljoner euro i somras, har startat 2018 riktigt starkt. Bland annat avgjorde han måndagens drabbning mot Genoa med matchens enda mål.

De första tre månaderna i Turinklubben var däremot inte riktigt lika framgångsrika, där Douglas Costa fick finna sig att nöta bänk ganska ofta.

– Vår tränare gör ett bra jobb och har ett bra sätt för att utveckla och bereda plats för nyförvärven. För mig och för alla andra är det viktigt att sitta på bänken: där lärde jag mig vad som krävs av mig, och samma sak gällde för Alex Sandro, Pjanic och Dybala. Nu när jag lärt mig Allegris sätt att spela är allt mycket enklare.

Max Allergi är inte den första krävande tränaren Douglas Costa spelar under, i Bayern München var det en viss Pep Guardiola som basade.

– Guardiola är en unik tränare inom sin genre, enligt mig den bästa i världen. Att jämföra en tränare med Pep är svårt, men Allegri är en viktig tränare som har fört sitt lag till två av de tre senaste finalerna i Champions League. Han älskar solida försvar och hans fotboll består inte av tiki taka utan är mer konkret. Både han och Guardiola har vunnit mycket och även om Pep står för en mer spektakulär fotboll är det resultaten som räknas.

Douglas Costa får även frågan om han någonsin spelat i en klubb med ett bättre försvar än Juventus, men han har lite svårt att bestämma sig om Juves försvar verkligen är bättre än det som Bayern hade.

– I Bayern försvarade vi oss genom att ha bollen, genom att vi hela tiden anföll var det svårt för motståndarna att göra mål. Det var ett annat försvar i en annan liga: försvarslinjen var mycket hög och vi återerövrade bollen på mitten av motståndarnas planhalva. Här i Italien är spelet mer avvaktande, mer taktiskt och det krävs större uppoffring.

Reportern frågar även om Douglas Costa gjorde Dybalas klassiska målgest när han nätade mot Genoa.

– Det stämmer, det var hans målgest. Vi kom överens innan matchen att om jag gjorde mål skulle det vara för honom. Han är borta på grund av en muskelskada men Paulo är alltid med oss och vi är alltid med honom.

Fredrik Rosenqvist
fredrik@solocalcio.se

Relaterade artiklar