Champions League

Del Piero: ”Juventus är starkare nu”

Juventus förlorade med 4–1 i fjolårets Champions League-final mot just Real Madrid – som klubben ställs mot idag i kvartsfinalen i turneringen.

Alessandro Del Piero tycker att det har varit alldeles för mycket snack och fokus på hur det slutade i förra årets Champions League-final.

”Jag tycker det har varit alldeles för mycket prat om det nederlaget. Ja, du kunde ha förväntat dig mer från Juve, särskilt i andra halvlek, men att förlora en final mot Madrid – särskilt detta Madrid – är inte alls en skam,” berättade klubbens genom tiderna bästa målgörare till AS.

”Ett nederlag kan få dig att utvecklas, laget är annorlunda nu. De har flera alternativ, speciellt framåt. Jag tror att över två matcher så har de en stor chans att ta sig vidare.”

Del Piero blev frågad om vikten att ha den unge Paulo Dybala redo inför gigantmötet.

”Paulo Dybala? Han är en nyckelspelare för det här laget, det finns ingen sak att neka till det. Juventus är väldigt starka, men med Dybala i sin bästa form kan de bli oemotståndliga. Hans talang och oförutsägbarhet har omvandlat Juventus.”

Pinturicchio, som han kallades efter den italienska målaren, vilket syftade på att båda hade konstnärliga talanger och kunde åstadkomma mästerverk, hade en vana att göra mål mot den spanska giganten.

”Att åka till Bernabeu och göra mål där är drömmen för varje barn. Alla matcherna var extraordinära, och när vi slog ut dem 1996 så insåg vi verkligen vår styrka vi hade i laget.”

Slutligen gav Del Piero sin syn på den nuvarande tränaren Massimiliano Allegri.

”Allegri är en fantastisk tränare, en riktig tränare. Hans vapen är enkelhet, han hittar en omedelbar lösning på alla problem, utan rädsla för större förändringar. Han vet fotboll och han känner till sina spelare. Han fastnar inte för endast ett tillvägagångssätt, utan han vet hur man ändrar för det gemensamma bästa.”

Pontus Wahlroos
pontus@solocalcio.se

Relaterade artiklar