Juventus

Costa: ”Juventus kan vinna CL”

Juventus har tagit sig till finalen i Champions League två av de senaste tre försöken, men har inte fått lyckats lyfta bucklan sedan 1996.

”Vi har ingen tvekan om att vi kan vinna Champions League, vi är många viktiga spelare här som kämpar i varje tävling vi medverkar i, och det är därför vi är här,” säger Douglas Costa i en intervju med Sky sport inför onsdagens möte mot Olympiakos.

”I denna turnering är motståndarna alltid på högsta nivån. Vi visste att det skulle vara svårt att spela mot Barcelona, men nu är det viktigt att bevisa vår styrka hemma, genom att ta tre poäng i denna viktiga match och spela en bra match.”

Den brasilianska yttermittfältaren gick från Bayern München i somras till Turinklubben, och diskuterar processen för att anpassa sig till italiensk fotboll.

”Jag börjar komma in i den italienska fotbollen, som på taktisk nivå, är helt annorlunda från fotbollen jag spelade i Ukraina, Tyskland eller Selecao. Det finns inga tekniska problem, jag anpassar mig i ett steg i taget och förhoppningsvis kommer jag snart vara på min högsta nivå.”

Costa fick även en fråga om vad han tycker om sin kollega Paulo Dybala, som levererat enormt i början på säsongen.

”Paulo Dybala? Han är en fantastisk spelare, jag visste redan hans värde men jag har blivit mer imponerad av den stora konsistens han visar.”

Källa: football-italia.net.

Pontus Wahlroos
pontus@solocalcio.se

Relaterade artiklar