Juventus

Chiellini: ”Torino är bra – kan utmana i toppen”

I helgen väntar Turinderbyt mellan Juventus och Torino. Det kommer bli ett riktigt toppmöte, enligt Giorgio Chiellini. Han tror nämligen rivalklubben kan utmana om topplaceringar i år. 

Inför denna säsong har det talats om att klubbar som Napoli, Roma, Inter och Milan alla kommit närmare Juventus. Det håller också Juventus och landslagets Giorgio Chiellini med om, men tror även på en femte klubb, enligt en intervju som gianlucadimarzio.com återgivit.

– Jag vet inte om vi eller Napoli kommer sluta i topp, jag tror att Napoli aspirerar på en topplats tillsammans med Inter, Roma och Milan. Jag tror också att ett lag som Torino detta år kan nå Europa och även drömma om något större, ifall de kan fortsätta vinna under flera omgångar på raken. För oss som varit i Turin länge, detta är definitivt det starkaste Torino. Det är härligt att derbyts nivå ökar.

Mittbacksprofilen hyllade även Juventus nyförvärv.

– På mittfältet har Matuidi och Bentancur hittat utrymme eftersom Khedira och Marchisio skadat sig. Bentancur såg jag redan under försäsongen i USA att han var bra och Matuidi är en spelare vi känner till. Han är komplett, han säger inte så mycket men han är tydlig. Han är en spelare som har Juve-karaktären.

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar