Champions League

Buffon: ”Vi har chansen att hitta oss själva imorgon”

Gianluigi Buffon pratade inför den samlade presskåren inför mötet mot Manchester City. Buffon tror på en tuff match och att City kan utmana om titeln i år.
– Manchester City kan vinna Champions League, det blir ett stort test imorgon.

Imorgon drar Champions League igång igen och tisdagens höjdpunkt är mötet mellan Manchester City och Juventus. Juventus befinner sig just nu i Manchester och för en lite stund sedan höll Gianluigi Buffon presskonferens på Etihad Stadium där han pratade om mötet mot City, som han ser fram emot.

– Jag känner en stor entusiasm inför matchen imorgon. För min egen del blir det min första match på Etihad, och det kommer att bli tufft. Manchester City kan vinna Champions League, det blir ett stort test imorgon kväll. Matchen mot City ger oss möjligheten att hitta oss själva igen, chansen finns där för oss att inse vår värdighet och se vilken väg vi ska ta för att nå våra mål.

Tidigare idag meddelade Manuel Pellegrini att Sergio Aguero missar matchen på grund av skada. Men det är något som Buffon inte väljer att fästa någon större vikt på.

– De har sju eller åtta offensiva spelare som platsar i Europas topp fem. Han kan bara starta med tre, det är synd vissa missar matchen imorgon.

Redaktionen
redaktor@solocalcio.se

Relaterade artiklar