Intervju

Buffon: ”Jag har inte bestämt mig än”

Gianlugi Buffon firade sin 40-årsdag igår och Juventus-kaptenen har ryktats lägga skorna på hyllan efter den här säsongen, men i en längre intervju bekräftar legendaren att han inte har bestämt sig för hur framtiden kommer att se ut.

I början på intervjun fick målvakten frågan om hur det kom sig att han hamnade just mellan stolparna.

”Jag var en mittfältare i fyra eller fem år, men året 1990 var det kärlek vid första ögonkastet för Thomas N’Kono i Kamerun i VM, så jag blev målvakt”, berättade Buffon till Che Tempo Che Fa.

”När du är ett barn, fångar dessa stora karaktärer verkligen din fantasi. Jag har haft det bästa livet en man kan ha, för en man som älskar sporten som jag gör. Sport är verkligen en träningsplats i livet, så om du börjar tidigt, tror jag att det också kan hindra dig att gå fel väg.”

Legendaren blev frågad under intervjun hur han tänker gällande sin framtid och om han kommer att fortsätta vara aktiv inom Juventus.

”Min karriär sträcker sig i 25–28 år, så det är mycket att se tillbaka på. Jag har inte bestämt mig än, jag måste träffa presidenten och se över situationen. Framtiden är det minsta av mina problem just nu.”

”Det jag vill är att vi gör rätt val, så jag är säker på att vi med hjälp av presidenten – någon som verkligen bryr sig om mitt välbefinnande – och allt runtomkring Juventus, gör det rätta beslutet för någon i min ålder och vad som kan vara min roll i framtiden.”

På grund av en vadskada har Buffon missat flertalet matcher den senaste tiden, vilket innebär att han inte kan matcha Paolo Maldinis historiska Serie A-rekord i spelade matcher.

”Ibland är det bäst att inte tvinga på dig saker. Du bör också veta hur man är nöjd med vad man har. Jag tror att jag har tagit många rekord under min karriär och om det rekordet skulle förbli hos Paolo, skulle jag vara glad, för att han är någon som verkligen förtjänar det.”

När Italien misslyckades att kvalificera sig till VM 2018, tog Buffon plats efter matchen i en TV-intervju efter att tränaren Giampiero Ventura nekat. Hans tårar fick då fotbollsvärlden att skicka mängder med stöd och kärlek till honom.

”Jag måste erkänna att det är något som gav mig stor styrka, för ibland, förutom Superman-hjälteomslaget, finns det i slutet på dagen både mänsklighet och bräcklighet. Ibland kan en klapp på axeln verkligen hjälpa dig.”

Glöm inte heller att läsa Pierre Jonborgs hyllningskrönika till 40-åringen!

Pontus Wahlroos
pontus@solocalcio.se

Relaterade artiklar