Intervju

Buffon: ”Jag är orolig över vad som händer efter karriären.”

Flertalet nyhetskanaler skriver att Gianluigi Buffon troligtvis kommer sluta nästa säsong men ingenting är officiellt bekräftat.På torsdagsmorgonen 10.30 ska Buffon ha en presskonferens och där kommer Buffons framtid att bli officiell om han slutar eller om han fortsätter. I en längre intervju med Gerard Pique pratar Buffon om minnen och motivationen att hålla uppe glöden som 40-åring. Hela intervjun på 30 minuter kan ni se här. Delar av intervjun kan ni se här nedanför och dessa har översatts av Football-Italia.

”Vid min ålder, du måste utvärdera varje månad samt vecka hur det känns.”

”Det är viktigt att atleter som dig och mig, som alltid har spelat på toppen ger allt för att fortfarande vara den bäste, för att kunna stanna på toppen. Du måste vara psykiskt starkt för du vill inte ha dåliga resultat som sänker din status.”

”Jag är Buffon och det är den jag vill vara till sista minuten. När jag inte är mig själv mer, jag kommer att lägga av. Om några månader kommer jag ha möte med presidenten och vi kommer utvärdera situationen i lugn och ro.”

”Jag är väldigt stolt för tillfället. Jag njuter av att spela eftersom jag älskar atmosfären, är med mina vänner samt jag vet att jag kan bidra på planen. Den dagen jag inte kan bidra är det inga problem. För jag vet att jag ändå har haft en bra karriär.”

”Det vore oärligt av mig att säga att jag inte är orolig av vad som händer efter min karriär. Men innerst inne känner jg mig lugn då jag vet att det kommer bli ett naturligt val. Och dagen jag slutar kommer jag hitta en syssla för att inte bli uttråkad.”

Carl Mårtensson
carl@solocalcio.se

Relaterade artiklar