Juventus

Buffon: ”Domaren har en soptunna istället för hjärta”

Juventus slogs ut mot Real Madrid i sista minuten och det var en djupt besviken Buffon efter matchen.

Gianluigi Buffon kritiserade domaren hårt efter kvartsfinalförlusten mot fjolårsvinnarna Real Madrid. Juventus hade hämtat upp ett 3-0 underläge på Santiago Bernabeu och fick en straff emot sig i slutet av matchen. I den situationen fick Buffon rött kort efter att ha protesterat vilt mot domslutet.. I en intervju med Mediaset Premium efter matchen gick målvaktsikonen i hård attack mot det engelska domarteamet och huvuddomaren Michael Oliver.

– Jag vet att domaren såg det han såg, men det var en tveksam situation, det var ingen klar straff. Och med en tveksam situation i minut 93, efter att vi dessutom inte fått en klar straff i förra mötet, då kan du inte peka på straffpunkten. Laget gav allt men en människa, kan inte förstöra drömmar på det där sättet. Vi gjorde en extraordinär comeback som tog slut efter ett tveksamt domslut.

Buffon, som annars är lugn som en filbunke, fortsatte sin salva mot engelsmannen.

– Domaren har inget hjärta, han har en soptunna där istället. Har du inte karaktären att gå in på en arena som denna, då borde du sitta på läktaren med din fru och dina barn för att dricka din Sprite och äta dina chips. Som domare måste du förstå vad du gör.  Det var ett tveksamt domslut och om du inte har karaktären för att stå upp för beslutet och bli kritiserad, då borde du gå till läktaren och äta chips istället.

Buffon fick syna sitt femte röda kort, i den 23 år långa karriären. En tuff smäll för Gigi, i vad som kan vara hans sista Champions League-match.

– Det var en besvikelse för mig att lämna laget med tioman, men som jag sagt tidigare, Real Madrid förtjänade vinsten över två matcher.Vi skakade hand efter matchen och går vidare. Vi kommer vilja ha revansch när vi går in i Serie A denna helg.

Källa: Football-Italia

Carl Mårtensson
carl@solocalcio.se

Relaterade artiklar