Juventus

Benatia:”Vi har vinnarmentalitet”

Medhi Benatia blev stor finalhjälte med sin defensiva insats samt att försvaren lyckades sätta dit två mål bakom en svag Donnarumma.

I intervjun till Rai Sport efter matchen sa den marockanska mittbacken Medhi Benatia följande.

-Det är glädjande att se våra fans så glada och stolta över oss. Det var ett viktigt mål för oss den här säsongen att glädja våra fans.

-Juventus gör alltid något speciellt, det är inte första gången. Den här gruppen av spelare har skrivit in sina namn i de italienska historieböckerna inom fotboll. Vi har en vinnarmentalitet, vi har en bra sammanhållning och vi kan fortsätta på det här spåret.

-Efter min försvarsmiss mot Napoli när Kalidou Koulibaly Gjorde mål sa alla att jag var en värdelös och oanvändbar. Jag har inte blivit fantastiskt nu och jag var inte värdelös då. Efter de misstaget mådde jag dåligt i ett par dagar. Tur för mig så gjorde mina lagkamrater jobbet tillslut och jag tackar spelarna för det och att de stöttade mig.

Scudetton kan firas på söndag här på Stadio Olimpico vid poäng mot Roma.

-Scudetton är ett av våra huvudmål och jag blir glad om vi lyckas vinna på Olimpico, eftersom jag hade en fantastiskt säsong här med Roma och det är en speciell stadion för mig.

-När du ser spelare som Gianluigi Buffon, Andrea Barzagli och Stephan Lichtsteiner så förstår du att Juventus inte kommer att ge upp. Det här är Juventus. Vi kanske blir kritiserade för att inte spela en vacker fotboll, men vi har över 90 poäng i Serie A och vi vann Coppa Italia för fjärde året i följd.

Joakim Nilsson
joakim@solocalcio.se

Relaterade artiklar