Juventus

Barzagli: ”Buffon den bästa målvakten genom tiderna”

Andrea Barzagli kom till Juventus från den tyska klubben Wolfsburg i januari 2011. En bra flytt för mittbacken som hade stannat upp i karriären. Nu sju år senare har Barzagli varit med och bärgat sju raka scudettis i Juventus tillsammans med Gianluigi Buffon.

Den här titeln känns lika fantastiskt som de andra vi har vunnit, för varje år blir det tuffare och tuffare sa Andrea Barzagli till Sky Sport Italia efter matchen.

– Vi fick verkligen kämpa för den här scudetton, vi är väldigt glada och det är så härligt att få fira.

Det var även Gianluigi Buffons sista match i Juventus, Buffon har sagt att han kan tänka sig att se över erbjudanden från klubbar utanför Italien.

– Jag vet inte vart han kommer att gå, det blir en överraskning, han kommer att göra det rätta valet. Jag har redan pratat med Buffon och öst beröm över honom, vi har en fin vänskap.

– Vi kommer att sakna Buffon som en riktig ledare och den bästa målvakten genom alla tider. I omklädningsrummet låter han alla komma till tals och visa vad de går för. Han säger aldrig något utan att ha tänkt igenom det innan och alla lyssnar.

– De senaste två åren har jag tappat lite i snabbget och lite i reaktionsförmåga men jag har förbättrat mitt sätt att läsa spelet. Det är jobbigt när man möter snabba spelare så man får lite på sin erfarenhet.

Joakim Nilsson
joakim@solocalcio.se

Relaterade artiklar