Juventus

Ancelotti: ”Real favorit, men Juve är bättre i år”

Carlo Ancelotti, som tränat både Real Madrid och Juventus, säger att spanjorerna är favoriter i dubbelmötet. På samma gång säger han att dagens upplaga av Juventus är bättre än det lag som förlorade finalen för drygt ett år sedan.

Det möte som utan tvekan smäller högst när kvartsfinalerna i Champions League drar igång i början av april är reprisen på fjolårets final mellan Juventus och Real Madrid, en final spanjorerna vann med 4-1. Ingångsvärdet i matchen är ett Real som hackar i ligan, men övertygar i Europaspelet, och ett Juventus med en klart stigande formkurva.

I Corriere dello Sport ger Carlo Ancelotti, som tränade Real mellan 2013 och 2015, sina tankar om dubbelmötet. Han säger att Real imponerar i Europaspelet, men …

– Vi ser ett annat Juventus nu än det lag som förlorade finalen i fjol. Juventus är starkare och även mer medvetet om sin egen styrka. Allegri vet vad som krävs: på Wembley, mot Tottenham, genomförde han en taktiskt helt perfekt match. Det var ett taktiskt och strategiskt mästerverk.

– Real gör alltid minst ett mål på dig, med tanke på vilket anfall de har att tillgå. Men å andra sidan, de vitsvarta har Higuain och Dybala i storform: den här gången, över 180 minuter, behöver det inte sluta som i Wales. Inget är omöjligt. Man får heller inte glömma att Juventus önskan att ta revansch för i fjol kan bli en mycket stark motivationsfaktor i detta möte.

I mötet med Roma är givetvis Barcelona storfavorit, men Ancelotti är inte beredd att satsa allt han äger på att Katalanerna går vidare.

– Ibland kan otur eller ren slump avgöra ett sådant möte. Eusebio di Francesco har fått Dzeko, Naingolan och Manolas att börja leverera på rätt nivå igen medan Alisson match efter match fortsätter visa att han är en exceptionell målvakt. Roma kommer att kämpa till det bittra slutet. De har maximal respekt för Barcelona, men känner ingen rädsla. Och Olimpico kommer att stötta laget på det sätt bara Olimpico kan göra.

Fredrik Rosenqvist
fredrik@solocalcio.se

Relaterade artiklar