Juventus

Allegri:”Vi förlorade den minst viktiga matchen”

Vi kunde ha gjort tre eller fyra mål i den första halvleken mot Manchester United men vi förlorade i alla fall den minst viktiga matchen i gruppen sa Massimiliano Allegri till Sky Sport Italia efter matchen.

Juventus hade full kontroll över matchen tills Blaise Matuidi orsakade en onödig frispark utanför straffområdet i den 86 minuten vilket gav Juan Mata möjligheten till att utjämna och spanjoren gjorde inget misstag. Några minuter senare gjorde även Manchester United 1-2 efter en fast situation. Juventus hade under matchen haft mängder av chanser till att utöka sin ledning, både Sami Khedira och Paulo Dybala träffade ramverket.

-Det är en snöplig förlust, eftersom laget gjorde en väldigt bra match. Vi måste förbättra och bli mer kliniska i avslutningsmomenten. Vi klarar inte av att döda matcherna helt när vi är i full kontroll sa Massimiliano Allegri till Sky Sport Italia efter matchen.

-Vi visste att vi inte kunde ge bort massa onödiga frisparkar om Marouane Fellaini skulle vara på planen. Vi gjorde det ändå, hela säsongen har vi gett bort mängder av onödiga frisparkar. Det enda sättet som Manchester United skulle kunna göra mål på oss var via fasta situationer och vi gav dem möjligheten till att just göra mål på oss.

-Vi är fortfarande högst upp i gruppen, det är försåtligt att ha en vinst och en förlust mot Manchester United, fast kanske inte om man studerar hur matcherna egentligen såg ut. I ett långsiktigt perspektiv så är det bra för oss. Vi måste lära oss att inte somna i dessa lägen. Jag såg matchen Manchester United spela i helgen, det var exakt som mot oss. De lyckades inte skapa något på 80 minuter för att sedan vinna matchen under de sista 10 minuterna.

Cristiano Ronaldos mål var helt fantastiskt, men vi hade så mycket lägen till att göra mål. Om vi verkligen hade gått för det så hade vi gjort minst fyra mål i den första halvleken. Ibland vinner du matcher och ibland förlorar du matcher, turligt för oss så var det den minst viktiga matchen vi förlorade.

 

 

 

 

 

 

 

Joakim Nilsson
joakim@solocalcio.se

Relaterade artiklar