Juventus

Allegris tre alternativ mot Napoli

På lördag tar Juventus emot Napoli i vad som får ses som årets viktigaste match. Det är två otroligt formstarka lag som möts. Juventus har 14 raka segrar att jämföra med Napoli som har åtta.

Allegri har dock ett problem. Den så trygga försvarslinjen är decimerad. Giorgio Chiellini klev i helgen av skadad mot Frosinone och ser ut att missa helgens drabbning. Den naturliga ersättaren Martin Caceres skadade sig för två veckor sen och blir borta resten av säsongen. Calciomercato.it skriver nu att Allegri ser tre alternativa lösningar.

Ett alternativ är att låta den unge talangen Daniele Rugani ta Chiellinis position i trebackslinjen. 21-åringen har dock endast spelat sex matcher i år. Alternativet till Rugani är att låta den betydligt mer rutinerade Stephan Lichtsteiner kliva in i trebackslinjen. Positionen är ovan för schweizaren vilket kan innebära att Allegri går ifrån trebackslinjen och spelar med fyra backar där Bonucci och Barzagli bildar mittlås.

I Allegris huvud finns inte bara helgens match mot Napoli utan också nästa veckas drabbning mot Bayern München. Chiellini kan missa matchen och den modell Allegri väljer mot Napoli kan mycket väl vara den han vill spela med mot tyskarna.

Redaktionen
redaktor@solocalcio.se

Relaterade artiklar