Juventus

Allegris ilska: ”Trötta? Vi spelar 57 matcher varje säsong!”

Juventus förlorade igår den viktiga toppmatchen mot Napoli och på presskonferensen efter blev Massimilliano Allegri upprörd efter att journalister påpekat att hans lag såg trött ut. 

Juventus har tappat två viktiga matcher i slutsekunderna av matchen (Real Madrid och Napoli), vilket påpekades av en italiensk journalist efter gårdagens Juve-förlust. Detta gillade inte tränare Massimilliano Allegri, som ilsknade till och la ut korten inför den samlade presskåren.

– Vi har spelat 57 matcher de senaste fyra säsongerna. Vi har alltid nått cupfinalen, vi har kommit till Champions League-final två gånger och har slagits ut från turneringen med 30 sekunders marginal de övriga tillfällen. Alla andra lag åker ut i november, men ingen säger någonting då. När du spelar så mycket som vi gör är det normalt att bli trött!

Allegri fortsatte förklaringen till journalisten.

– Vi har använt upp vår fysiska och mentala energi. Jag har inte siffrorna på allt här, men vi har spelat 57 matcher varje säsong, du kan inte säga någonting om spelarna nu. Du kan inte kritisera spelarna alls. Om du gör det så kommer jag tappa mitt tålamod, och jag har så mycket tålamod att jag kan sälja det!

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar