Juventus

Allegri: ”Vi njöt idag”

Juventus-tränaren Max Allegri passade efter kvällens sista hemmamatch för säsongen på att hylla sina spelare, samtidigt som han berättade att han har en mycket god relation med klubbens fans.

Det var en mycket glad Allegri som mötte pressen efter kvällens 3-1-seger mot Napoli.

”Det var en fantastisk dag utav firande, som kulminerade i en bra seger. Det här var det rätta sättet att tacka fansen på och vi är nöjda. Killarna visade att de vill fortsätta att vinna och spela bra fotboll. Vi stod för en bra och intensiv insats med de som inte har spelat så mycket den här säsongen. Vi njöt idag, framförallt i den andra halvleken. Även jag hade roligt!,” sa 47-åringen i en intervju med Sky Sport Italia.

Den förre Milan-tränaren, som av många ifrågasattes när han tog över Juventus i somras, har överträffat allas förväntningar den här säsongen, och ikväll fick han stående ovationer av hemmasupportrarna när han tog emot sin guldmedalj.

”Det var normalt att det förekom skepticism i början, men laget arbetade hårt för att nå vissa målsättningar och fortsätta vinna. Jag är väldigt glad eftersom jag har en bra relation med fansen, en av ömsesidig respekt. Jag jobbar alltid hårt och kanske anses jag inte som sympatisk därför att jag inte uttrycker min glädje speciellt ofta, men inom mig upplever jag många känslor. Det är normalt, annars skulle livet vara tråkigt och monotont,” fortsatte Allegri.

Han fick sedan kommentera beslutet att gå över från sin föregångare Antonio Contes 4-3-1-2-formation till sin egna 4-3-1-2-uppställning som han använt sig av under större delen av karriären.

”Jag hade funderat över det ett tag och vi hade ett par svaga insatser bakom oss mot Genoa, Palermo och Empoli. Mötet med Olympiakos kändes som den rätta stunden att pröva någonting nytt, att spela mer genom mitten,” förklarade Juventus-tränaren.

Herman Stålheden
herman@solocalcio.se