Champions League

Allegri: ”Vi har inte vunnit någonting ännu”

Kvällens vinst mot furstendömet Monaco innebär att Juventus är klara för Champions League-finalen som spelas i Cardiff den 3:e juni. Efter matchen uttalade sig en positiv Massimiliano Allegri. 

– Jag är glad för spelarna. De har nått finalen men från och med imorgon måste vi fokusera eftersom vi inte har vunnit någonting ännu, berättar Massimiliano Allegri till Mediaset.

– Jag behöver inte ta åt mig äran för någonting, jag gör bara mitt jobb. Jag gör det med entusiasm och med ett lugn. Det jag bryr mig om är att vi får med oss resultaten med hjälp av spelarna jag har till mitt förfogande, fortsätter han.

På frågan om den bryska incidenten mellan Kamil Glik och Gonzalo Higuain svarar han såhär:

– Den förseelsen mot Higuain och det målet vi släppte in gjorde att vi vaknade till liv igen. Vi lärde oss att matchen aldrig var över och att vi behövde behålla fokuset hela vägen.

Tränaren uttalade sig även om finalen som stundar och uttryckte en stark tilltro till sitt manskap.

– Vi ska spela finalen och måste försöka vinna den. Förhoppningsvis är detta vårt år. Jag tror att Juventus har goda chanser att vinna Champions League. Då måste vi vara mer koncentrerade och behålla bollen bättre inom laget.

 

Redaktionen
redaktor@solocalcio.se

Relaterade artiklar