Juventus

Allegri: ”Senaste resultaten en katastrof”

Juventus-tränaren Massimiliano Allegri medgav tidigare idag att Juventus bortaform har varit katastrofal på sistone.

”Den gamla damen” följde tidigare i veckan upp svaga resultat mot Sassuolo, Olympiakos och Atletico de Madrid genom att förlora med 1-0 borta mot Genoa. Max Allegri erkände idag att de senaste resultaten inte har varit tillräckligt bra, men viftade samtidigt bort snacket om en kris.

”De senaste två bortamatcherna har inte varit bra,” medgav Allegri på dagens presskonferens inför morgondagens möte med Empoli.

”Faktum är att de, beträffande resultat, har varit en katastrof, då vi fick en poäng mot Sassuolo och förlorade mot Genoa,” fortsatte 47-åringen.

”Kris? I Juventus så räcker det att förlora en match för att det ska talas om en kris, framförallt utifrån.

”Jag tycker inte att det är dags att prata om en kris, istället borde vi prata om de två eller tre matcherna där laget har skapat en hel del, omvandlat för lite av det till mål och istället släppt in ett mål vid de två eller tre tillfällen då vi gav motståndarna en chans. Det är ingen ursäkt, det är fakta.

”Imorgon måste vi göra mer för att försöka – och framförallt – göra mål, därför att vi kan inte göra misstag framför målet heller. Och vi måste vara särskilt försiktiga när det gäller att inte ge våra motståndare ens ett par chanser,” avslutade den förre Milan-tränaren.

Redaktionen
redaktor@solocalcio.se