Champions League

Allegri överväger formationsbyte

Juventus-tränaren Massimiliano Allegri kan, enligt rapporter, komma att skifta formation när ”Den gamla damen” i kväll gästas av Olympiakos i Champions League.

Det är Gazzetta dello Sport som uppger att Allegri överväger ett formationsbyte i nyckelmötet med Olympiakos i afton. Den stora anledningen till det ska vara lagets skadeproblem i backlinjen. Sedan tidigare saknas nämligen Andrea Barzagli, Martin Caceres och Luca Marrone på grund av skador, samtidigt som Angelo Ogbonna är tveksam till spel.

Även Corriere dello Sport är inne på samma spår som Gazzettan, och menar att Juventus använde sig av en 4-3-1-2-formation under gårdagens träning. Backlinjen bestod då av Stephan Lichtsteiner, Leonardo, Bonucci, Giorgio Chiellini och Simone Padoin.

Mittfältet skulle i så fall utgöras av Arturo Vidal, Andrea Pirlo, Paul Pogba och Claudio Marchisio, med den sistnämnde i en position strax bakom anfallarna.

Såväl Tuttosport som Corriere dello Sport menar dock att ifall Ogbonna kommer till spel så kommer Allegri att fortsätta med den 3-5-2-formation som han har använt sig av tidigare under säsongen. I detta fallet skulle Vidal petas, samtidigt som Roberto Pereyra sannolikt skulle få förtroendet som kantspringare.

Om lite mindre än fem timmar vet vi hur Juventus ställer upp i måstematchen mot Olympiakos i kväll.

Redaktionen
redaktor@solocalcio.se