Champions League

Allegri: ”Om bollen då är vid Messis fötter släpper du in mål”

Juventus stod pall i 44 minuter, sedan small det bakom Gianluigi Buffon. När matchen var slut skrevs förlusten till 3-0 och Juventus fick en jobbig start på årets upplaga av Champions League.

Lagets tränare Massimiliano Allegri intervjuades av Sky Sport efter matchen och han pekade på att koncentrationen brast:

– När du spelar dessa matcher på det högsta nivån, måste du hela tiden vara med i matchen. När du slappnar av så kommer du släppa in mål, speciellt om bollen är vid Messis fötter. I andra halvlek hade vi inte tålamodet att göra en likadan halvlek som den första och vi kunde inte öppna upp matchen igen. Om du öppnar upp planen för Barcelona och Messi så kommer du släppa in mål, det är normalt. De spelare som saknades är inget alibi för oss, Betancur är en ung kille och han behöver växa. Det var synd med De Sciglio som tvingades bryta. Han hade gjort en bra match tills dess. Nu måste vi resa oss igen och analysera de fel som vi gjorde. Något jag ångrar? Nej, jag gjorde mina val. Sturaro gjorde det bra som ytterback, jag behövde någon som kunde ta jobbet där ute. Besviken över anfallarna? Nej, det är inte lätt att göra mål i dessa typer av matcher.

Robin Blommé
robin@solocalcio.se

Relaterade artiklar