Champions League

Allegri: ”Alex Sandro gjorde det mycket bra”

Juventus tog under gårdagen en viktig seger då man hemmaslog Manchester City. Segern innebär att man nu är klara för avancemang i Champions League. Skulle man ta en poäng i sista matchen mot Sevilla är man också klara ligaettor. Efter matchen var tränare Massimiliano Allegri väldigt nöjd med insatsen.

– Jag är glad över insatsen. Killarna spelade bra och det är inte lätt att avancera med en match kvar att spela från en såpass svår grupp. Att hålla nollan var viktigt för oss också. Kredd till hela laget som spelade bra mot ett kvalitativt motstånd.

Juventus har inte inlett säsongen strålande och Allegri är inte helt nöjd trots avancemanget.
– Vi måste göra det bättre. Vi måste växa tillsammans och lära oss hur man kontrollerar olika stunder i matchen. Vi har fortfarande många unga och oerfarna spelare. Att vinna måste bli en del av vardagen igen.

Allegri valde till matchen mot City att formera ett 3-5-2-system och att bänka spelare som Juan Cuadrado och Alvaro Morata.
– Valet att spela med Mandzukic istället för Morata togs för två dagar sedan. Jag behövde Morata mer till den andra halvleken när City började bli trötta. Alex Sandro gjorde det mycket bra denna kväll och han är i utmärkt from. Spelare som honom måste få tid att anpassa sig. Ingen är redo att spela som bäst direkt från start i en ny miljö. Han gjorde det bra i både offensiven och defensiven. Patrice Evra garanterar oss rutin i mer delikata stunder under matchen. Paulo Dybala lär sig mer och mer att vara nyckeln mellan mittfält och anfall. Samtidigt lär sig Morata att bli en mer klassisk centerforward.

Källa: Football Italia

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar