Juventus

Alex Sandro: ”Jag är redo för Roma”

Juventus nye vänsterback Alex Sandro avslöjade på dagens spelarpresentation att det är en dröm som blir sann att få bära den svartvitrandiga tröjan samt att han inspireras av Patrice Evra.

”En av mina viktigaste egenskaper är att jag alltid vill vinna. Jag kommer att ge 100% för att vinna, genom att alltid se till att försvara samt anfalla bra. Jag kommer att försöka visa min kvalitet under träning och under matcher,” inledde brassen presskonferensen.

”Det som fick mig att gå till Juventus var att det alltid har varit min dröm, det har alltid varit min önskan att spela för Juventus. Det här är en dröm som går i uppfyllelse för mig,” fortsatte 24-åringen som befann sig på Juventus Stadium igår när hans nya klubb mycket överraskande förlorade med 0-1 mot Udinese.

”Att vara på Juventus Stadium var en spektakulär känsla, fantastiskt. Det är något som alla spelare skulle vilja få uppleva. Tyvärr förlorade vi, men vi spelade bra och fick betala för ett misstag,” förklarade Sandro innan han blickade framåt emot stormötet med Roma nästa helg.

”Jag är säker på att matchen mot Roma kommer att bli svår. Det är en ”klassiker” och de är alltid svåra. Jag är redo att spela, jag känner mig bättre för varje dag som går, mer självsäker och mer i samklang med laget. Jag är redo för Roma.

”Jag har alltid följt den italienska ligan, det är en väldigt svår liga. Det är den mest taktiska serien i världen. Jag är övertygad om att det kommer hjälpa mig en hel del i min karriär, det kommer att forma mitt sätt att spela. Jag vet att jag kan mogna inom italiensk fotboll, och jag vet att Juventus kommer att hjälpa mig att göra det.

”Det stämmer att jag hejade på Juventus efter att Porto blev utslagna ur Champions League,” avslutade vänsterbacken som även avslöjade att hans stora förebilder är Roberto Carlos och Patrice Evra.

Redaktionen
redaktor@solocalcio.se