Juventus

Agenten: ”Dokumenten är rena påhitt”

Juventus stjärna Cristiano Ronaldo anklagas för en våldtäkt som sägs ha skett 2009. I flera omgångar har tyska tidningen Der Spiegel publicerat olika dokument där Ronaldo och händelsen 2009 är omskrivet. Bland annat finns dokument som behandlar det rykte som säger att Ronaldo köpt kvinnans tystnad.

Nu har Ronaldo, via sin representant Peter Christiansen publicerat ett långt uttalande:

”Jag har anlitats för att representera Cristiano Ronaldo i ärendet kring det som sägs ha hänt 2009, vilket också släpptes efter en muntlig överenskommelse mellan parterna 2010. 

Med tanke på att avtalet har åsidosatts av den andra parten och de nya anklagelserna som har framställts de följande dagarna, anser Mr Ronaldo att han inte längre kan vara tyst och att han faktiskt har rätt att få svara. Och här ska vi vara tydliga, Mr Ronaldo förnekar helt och hållet alla anklagelser.

Dokumenten som påstås innehålla uttalanden av Ronaldo och som publicerats i media är rena påhitt. År 2015 attackerades dussintals enheter (inklusive advokatbyråer) runt om i Europa och denna data stals av hackare. Hackarna försökte sedan sälja information och i slutändan så valde en nyhetsmedia att oansvarigt nog publicera de stulna dokumenten, inklusive sådant som var helt påhittat. Återigen, för att undvika alla tvivel, har Cristiano Ronaldos ställning alltid varit och kommer fortsätt vara att det som hände I Las Vegas under 2009 var helt ömsesidigt. 

Cristiano Ronaldo förnekar inte att han ingick i en överenskommelse,  men hans intentioner med att ingå i den lösningen minst sagt förvrängts.”

Christensen berättar också att han och hans klient är upprörda på medierna som valt att publicera de påstådda falska dokumenten. Det skrivs också man nu jobbar hårt för att sanningen ska bevisas och att man kommer respektera Nevadas lager och regler.

 

 

 

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar