Inter

Zanetti: ”Florenzi den som liknar mig mest”

I en stor intervju med Corriere delle Sport ger Interlegendaren Javier Zanetti sin syn på Interns chanser att vinna ligan, vilka som varit hans viktigaste tränare genom karriären samt vilken aktiv spelare som mest liknar honom.
– Om jag måste säga ett namn blir det Florenzi i Roma.

Varje lördag publicerar Corriere dello Sport en stor intervju där Walter Veltroni, en gång borgmästare i Rom, träffar en stor profil inom den italienska fotbollen. Denna vecka har turen kommit till den Buenos Aires-födde Javier Zanetti, som gjorde över 600 matcher i Intertröjan innan han lade skorna på hyllan för tre år sedan.

I intervjun får Zanetti bland annat frågan om vilka tränare som betytt mest i hans karriär. Han nämner Marcelo Bielsa, Gigi Simoni, Hector Cuper och även José Mourinho.

– Jag lärde känna en annan Mourinho än den man ser på tv. Hans visste hur man skapade en homogen grupp av stora personligheter.

När det kommer till hans viktigaste lagkamrater nämner hans mest landsmän.

Ivan Cordoba, som är gudfar till min andra son, och Ivan Zamorano som är gudfar till min dotter. Det har alltid funnits en koloni av argentinare i Inter och vi var tillsammans hela tiden eftersom det fanns en stor vänskap mellan oss.

Javier Zanetti får även frågan vilka som är de mest intelligenta fotbollsspelare han stött på. Förutom Roberto Baggio nämner han landsmannen Esteban Cambiasso.

– Han kommer att bli en stor tränare i framtiden, han var redan som en tränare på planen.

I intervjun tonar Javier Zanetti ner Inters chanser att vinna ligan i år utan betonar i stället att det stora målet är att kvalificera sig för Champions League. Och så var det då detta med likheten med Romas Alessandro Florenzi.

– Alla spelare har sina unika egenskaper och sin egen personlighet, men om jag måste ge dig ett namn säger jag Romas Florenzi. Jag gillar honom, jag tycker om hans professionalism, hans sett att se på fotboll och den passion han visar vad han än tar sig an. Jag har haft nöjet att lära känna honom och kunnat bedöma hans intelligens och målmedvetenhet.

Fredrik Rosenqvist
fredrik@solocalcio.se

Relaterade artiklar