Inter

Villas-Boas: André Silva gick till Italien för tidigt

André Villas-Boas, som bland annat var assisterande tränare åt José Mourinho i Inter, är sugen på att återvända till Italien. Han säger också att Milans floppvärvning André Silva lämnade Portugal för tidigt.

De senaste månaderna har den förre Chelsea- och Tottenham-tränaren André Villas Boas hunnit säga upp sig från Shanghai SIPG och krascha i Dakar-rallyt. Corriere dello Sport passade på att intervjua portugisen på ett evenemang i Monaco under måndagen. Bland annat får han frågan hur nära det egentligen var att han tog över Inter hösten 2016.

– Vi kan säga att jag hade kontakt med ett par italienska klubbar och hade ett par möten med deras respektive klubbdirektörer.

Han får också frågan vad Inters genomusla form kan bero på.

– Jag vet inte riktigt. Inter började bra, men nu är det som om ett virus ha drabbat laget som helt tappat tryggheten. Jag såg matchen mot Benevento och märkte att spelarna var oroade, ängsliga och hade svårt att prestera på max, vilket varit fallet sedan slutet på december.

– Jag hoppas att en vinst i helgens derby kan låsa upp knutarna. Jag har fortfarande band till klubben och även om jag inte varit i Milano på två år har jag fortfarande mina favoritrestauranger och vänner i staden.

Han får också frågan hur det kan komma sig att André Silva och Joao Mario haft så svårt att prestera i Italien.

– Andé Silva gick till Italien för tidigt, jag tror det hade varit bättre om han stannat ett eller två år till i Portugal.

– Att Joao Mario misslyckades i Inter var förvånande, det är en spelare jag alltid tyckt om. Men tyvärr kommer det perioder i en spelares karriär där det under ett eller två år inte alltid går som spelaren tänkt sig.

Villas-Boas tror dessutom att Juve återigen tar hem Serie A, av samma anledningar som gjorde att Evergrande rodde hem den kinesiska ligan.

– I slutet var det erfarenheten och förmågan att vinna de avgörande matcherna som fällde avgörandet. Jag tror samma sak sker i april i Serie A, där Juve återigen är favorit.

Fredrik Rosenqvist
fredrik@solocalcio.se

Relaterade artiklar