Fiorentina

Två nöjda tränare på San Siro

Inter slog Fiorentina med klara 3-0 under söndagskvällen, men det var ändå två relativt nöjda tränare som lämnade San Siro.
– Vi förlorade, men inte på grund av det jobb vi gjort hittills, sade Fiorentinas tränare Stefano Pioli efter matchen.

 
Enligt Corriere dello Sport tog Stefano Pioli, som hyllades av en banderoll på San Siro, inte förlusten i återkomsten till Milano speciellt hårt.
– Vi mötte ett starkt lag. Jag är missnöjd med hur vi släppte in mål i början av matchen och vi vet att vi måste förbättra oss. Men sist och slutligen har jag ändå en positiv känsla.

 
Han är däremot kritisk till att domaren inte själv valde att kontrollera straffsituationen genom video, där Pioli menar att Fiorentina kanske borde haft straff.
– Jag bad Tagliavento att gå och kontrollera situationen själv, men det gjorde han inte.

 

Något kritik mot att spelarmaterialet inte håller eller att Fiorentina har gjort en dålig mercato ville han inte veta av.
– Jag såg ett bra Fiorentina, grabbarna gjorde mig nöjd. Vår mercato har gått bra. Vi förlorade, men inte på grund av det jobb vi gjort hittills utan vi fick betala för en misstag vi gjorde i början av matchen.

 
Inters nya tränare Luciano Spalletti var givetvis också nöjd med matchen, speciellt inledningen.
– Vi gjorde en bra match i en timme. Om vi i framtiden kan spela bra i ytterligare en halvtimme blir det ett intressant Inter.

Fredrik Rosenqvist
fredrik@solocalcio.se

Relaterade artiklar