Inter

Suning: ”Inter ska vinna Champions League igen”

Inter har inte inlett säsongen så bra som alla kanske hade hoppats, men framtiden kan bli ljusare. De nya ägarna Suning Group vill nämligen börja investera stora pengar.  

Inters relativt nya majoritetsägare är kinesiska gruppen Suning Group. La Gazzetta dello Sport reste till Kina för att prata med ett utav de högsta hönsen, Ming Zheng. Football Italia har återgivit intervjun.

– Suning kommer definitivt att investera till laget för att få Inter att växa. Vi vill att Italien ska veta att vi bryr oss om klubben. Vi samarbetar också med staden Milano och landet för att utveckla idrotten och kommersen. Just nu är vår prioritet Inter. Suning är intresserade i att öppna affärer och utveckla e-handeln i Italien. Det finns några intressanta möjligheter.

Suning är inte ensamma kineser i den Europeiska toppfotbollen, den lokala grannen Milan väntas ju också bli kinesägt. Suning sticker dock ut från mängden.

– Den stora skillnaden mellan Suning och andra kinesiska företag som har köpt fotbollslag är att vi redan har en idrottssektion innan vi tog över Inter. Vi har topplag både för män och kvinnor och vi investerar också i ungdomsakademier och långtidsprojekt. Vi älskar fotboll. President Zhang är passionerad för sport och vi har satt ihop en proffsig grupp för detta.

Ming Zheng lovar dock att inte ta ur kärnan ur Inter.

– Vi vill Inter att fortsatt vara italienska. Nerazzurri har sin historia och kultur som vi ska representera. Vi vill inte att Inter ska bli en kinesisk klubb. Denna säsongs mål är att ta sig till Champions League så om det krävs kommer vi investera igen i januari. Det långsiktiga målet är att ta Inter till världstoppen och att göra laget starkt nog att vinna Champions League.

För att klättra i världstoppen kommer det krävas tålamod, enligt Zheng. Detta ska bland annat även gälla för tränarposten.

– Problemen med coach Frank De Boer har vi pratat om, eftersom holländaren haft toppar och dalar hittills. Men det krävs tålamod och vi måste ge honom tid. Tid för att se vad han kan göra. Vi vill inte döma någon redan. Suning ger fullt stöd till tränaren och laget, sen vid rätt tid ska vi utvärdera och välja rätt väg för Inter.

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar