Europa League

Stökigt på stan inför Inter-Saint Etiénne

Den franska klubben Saint Etiénne är troligtvis mer kända för sina fanatiska supportrar än för sina framgångar på fotbollsplanen. Ikväll har cirka 3000 franska supportrar tagit sig till Milano för att se sitt lag möta Inter. 

Rapporterna från den italienska storstaden är dock att de franska gästerna än så länge skapat ett mindre kaos i centrala Milano. Ett stort antal bengaliska eldar och pappersbomber, så kallade petardi, har tänts på Piazza Duomo, vilket är det torg som supportrarna har laddat upp på. En större polisinsats har bevakat uppladdningen, men trots det har det skapats oroligheter.

Journalisten Tancredi Palemeri rapporterar på Twitter att Milanos centralstation har spärrats av för att man ska kunna forsla de franska supportrarna till Stadio Giuseppe Meazza. Resan dit har inte heller gått som på räls då fransoserna uppges ha tänt bengaliska eldar även nere i tunnelbanan. Man ska dessutom ha roat sig med att dra i nödbromsarna och polisen har nu fullt upp med att ta kontroll över situationen.

UPDATE: Enligt flera italienska medier har ett stort antal butiker i centrala Milano valt att stänga av rädsla för kravaller. Vissa franska supportrar ska också ha försökt hindra butikspersonalen att stänga. Fransoserna ska dock inte vara ensamma då man, enligt Gazzetta dello Sport, ska ha sällskap av ett mindre antal Ultras Brescia som man sedan tidigare är goda vänner med. 

Cihan Dalaba
cihan@solocalcio.se

Relaterade artiklar